NylarsKorets næste koncert

NylarsKoret med dirigent, Steffen Hyldig, opfører Niels W. Gades Elverskud med tre professionelle sangere lørdag d. 20. april kl. 16.00 i Skt. Nicolai Kirke i Rønne og mandag d. 22. april kl. 19.30 i Aa Kirke i Aakirkeby. Solisterne er Tobias Aabye Dam, Kristin Schmidt og Rebecca Forsberg Svendsen. Elverskud akkompagneres af Kristoffer Hyldig.
 
Elverskud blev komponeret i 1850’erne og er et af de ikoniske værker fra den nationalromantiske periode. Værket handler om Hr. Oluf, der er splittet i sit sind mellem sin smukke, kommende brud og den farlige, Elverkonges datter fra Elverhøj, som han føler sig tiltrukket af. Hr. Oluf rider ud natten før sit bryllup på trods af sin mors formaninger.
Hvordan det så går, må man komme ind og høre. Elverskud er et dramatisk værk, der også indeholder smukke, lyriske satser. Mange kender nok korsatsen: ”Morgensang”, som starter med teksten: ”I østen stiger solen op”.
 
Hr. Oluf synges af Tobias Aabye Dam, født og igen bosiddende på Bornholm. Tobias er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium som klassisk sanger, har de seneste 12 år været fast sanger i Musica Ficta under Bo Holtens ledelse og medvirket som solist ved kantater og oratorier. Parallelt med musiklivet driver Tobias virksomheden Volt og er projektleder i Bornholms Energi og forsyning.
 
Elverkongens datter synges af Kristin Schmidt, som ud over sit lærerjob, arbejder som kirkesanger i Gudhjem og Østerlars kirker. Kristin har mere end 30 års erfaring som korsanger, bl.a. i Sankt Pauls Kammerkor, Københavns Bachkor og Kantatekoret. Kristin har ved flere lejligheder sunget som solist i flere kor, bl.a. NylarsKoret.
 
Moderen synges af Rebecca Forsberg Svendsen, født i Skåne og uddannet i klassisk sang
og sangpædagogik fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium samt uddannet organist. Rebecca Forsberg Svendsen arbejder som organist og korleder i Østerlars og Gudhjem kirker og dirigerer bl.a. Skt. Nikolais koncertkor.
 
Kristoffer Hyldig er uddannet pianist ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Mange kender Kristoffer fra koncerter på Bornholm, både som solist, en del af et ensemble og som
akkompagnatør. Kristoffers indspilninger høres jævnligt i DR’s P2 udsendelser. Kristoffer Hyldigs seneste indspilning af Olivier Messians ”Vingt Regards” har fået P2- prisen som årets album 2023 og blev kåret som årets bedste udgivelse i Politiken.
 
Ud over Elverskud, opfører NylarsKoret sange fra Niels W. Gades samtid, bl.a. to af Gades elever, Peter Heise og og Carl Nielsen. Sangene handler om jagt, længsel efter kærligheden, om at komme på afveje, eller blive lokket af Elverhøj. Sange fra Romantikkens tid.

Klik på et årstal for at læse om korets tidligere koncerter