Nylarskoret inviterer til forårskoncerter søndag d. 14. maj kl. 14.00 på Bornholms Kunstmuseum og mandag d. 15. maj kl. 19.30 i Aakirke. Begge koncerter er gratis. (Dog skal man betale entré til Kunstmuseet)

Denne gang byder Nylarskoret på en perlerække af nyere, danske , iørefaldende sange udsat for flerstemmig kor: Repertoiret består dels af lyriske morgensange og aftensange, dels sange om forår, lyset, naturen og kærligheden. Fælles for dem er, at kvindelige digtere, som Suzanne Brøgger, Tove Ditlevsen, Alberte og Juliane Preisler har skrevet de smukke tekster. Derfor er Poesiens dronninger vores hovedtema. Mange kender sikkert Albertes ”Lyse Nætter”. Den synges her i et dejligt fire- og femstemmig korarrangement af Line Groth. Måske kender man også Matti Borg og Juliane Preislers skønne aftensang: Et hav, der vugger sig til ro? Den går lige i hjertet på os, som lever med havet tæt på!

Vi har dog også en anden dronning på programmet, nemlig Dronning Dagmar, som er kendt fra den dramatiske, danske folkevise. Michael Bojesen har arrangeret en suite over folkevisen for to kor, der synger på skift og sammen.