NylarsKoret inviterer til en musikalsk julerejse

Nylarskoret afholder julekoncerter søndag d. 10. december kl. 16.00 i Østermarie Kirke og mandag d. 11. december kl. 19.30 i Aakirke. Koret og orkester ledes af dirigent, Steffen Hyldig.
Nylarskoret inviterer på en musikalsk julerejse fra Danmark til Tyskland, England og Frankrig.

Den musikalske rejse begynder med nogle velkendte og elskede julesalmer fra den danske og tyske sangtradition. Koncerten fortsætter med fire engelske Christmas Carols, arrangeret for kor afAnders Öhrwall og et uddrag af den franske komponist, Marc-Antoine Charpentiers ”Messe de Minuit pour Noël”. Messen består af satser for solister og kor, ledsaget af et orkester, bestående af to fløjter, fem strygere og klaver. Solisterne er Marjo Lahtimo og Randi Langskov. Charpentier skrev sin midnatsmesse til jul i 1694 og messen er baseret på melodier fra ti franske julesange. Fire af disse julesange er på programmet.

Et par fællessange indgår traditionen tro i koncerten.

Vi håber, at julestemningen vil indfinde sig, inden vi sammen afslutter julerejsen med ”Dejlig er
Jorden”.

Entré 50 kr. Dørene åbner 30 min før koncerten.

Nylarskoret inviterer til forårskoncerter søndag d. 14. maj kl. 14.00 på Bornholms Kunstmuseum og mandag d. 15. maj kl. 19.30 i Aakirke. Begge koncerter er gratis. (Dog skal man betale entré til Kunstmuseet)

Denne gang byder Nylarskoret på en perlerække af nyere, danske , iørefaldende sange udsat for flerstemmig kor: Repertoiret består dels af lyriske morgensange og aftensange, dels sange om forår, lyset, naturen og kærligheden. Fælles for dem er, at kvindelige digtere, som Suzanne Brøgger, Tove Ditlevsen, Alberte og Juliane Preisler har skrevet de smukke tekster. Derfor er Poesiens dronninger vores hovedtema. Mange kender sikkert Albertes ”Lyse Nætter”. Den synges her i et dejligt fire- og femstemmig korarrangement af Line Groth. Måske kender man også Matti Borg og Juliane Preislers skønne aftensang: Et hav, der vugger sig til ro? Den går lige i hjertet på os, som lever med havet tæt på!

Vi har dog også en anden dronning på programmet, nemlig Dronning Dagmar, som er kendt fra den dramatiske, danske folkevise. Michael Bojesen har arrangeret en suite over folkevisen for to kor, der synger på skift og sammen.