Beretning for 2007-08

Formandsberetning for Nylarskorets sæson 2007-08

Aflagt mens man hyggede sig omkring et overdådigt bord af medbragte lækkerier.

Efter den store bedrift med Bach og Haydn inklusive festivitas og lignende tog vi det ret roligt resten af sæsonen. Sangeralforsamlingen lå så sent som 16.4. men vi fik syndsforladelse omstændighederne taget i betragtning - i år har vi så til gengæld en meget tidlig sangeralforsamling - sådan veksler det hele tiden.

Den resterende del af forårssæsonen 07 forløb med indøvning af et lille repertoire til vores Christians Ø turné, som lå d. 12. - 13. maj. Vejret op til turen var gyseligt med masser af vind, og vejrudsigten lovede endnu mere vind, så tankerne om alternative planer rodede rundt i vore hoveder, og jeg lovede mig selv, at nu ville jeg altså ikke være med til flere arrangementer til Chr. Ø, det var alt for nervepirrende. Men så gik det, som det plejer, alt vendte sig til det bedste - også vinden og vejret - og vi havde en dejlig tur, og så kunne vi love hinanden, at det skulle vi gøre igen!!
Vi sang på Månen, og efter koncerten kom der en venlig dame, der foreslog, at vi skulle synge på det gamle el-værk nu musikværk i Nykøbing Mors. Det lo vi lidt ad, og glemte det så lidt igen.

Vi mødtes igen de fleste af os til korprøve torsdag d. 14.6. og derefter til promoveringen i Østermarie fredag d. 15.6. Denne gang var det balletkoryfæet Flemming Flindt, der blev hædret, han fik en Svanesø! Han var meget glad og kunne berette meget om sit liv med balletten inklusive det faktum, at det var første gang, han havde modtaget en hædersbevisning i Danmark! Der var en dejlig koncert med de sædvanlige faste støtter, og vi sang det bedste, vi havde lært, så Flemming Flindt da endelig kunne blive hædret på passende vis. Senere mens issvanen gik til bunds, sang Stig Fogh Andersen, og der blev vist nok danset pas de trille-fire-stykker dernede ved Svanesøen, men på det tidspunkt stod vi alle gemt bag paraplyer og regntøj og havde svært ved at overskue detaljerne i det rædsomme vejr.

Efterårssæsonen startede d. 27.8., og vi havde travlt fra en start med Buxtehude, baroksalmer og Charpentier. Steffen forsynede os med vanlig omhu med øve-cd og planer for sæsonen, så det var bare med at komme i gang. Kultur- og Idrætsnatten var blevet nedlagt, så der var ingen tidlig koncert til at forstyrre os.
Allerede d. 15. og 16. september var der stemmeøvningsdage. Det er altså meget effektivt med de tidlige øvedage.
Oktober bød ikke på særlige oplevelser bortset fra det helt usædvanlige faktum, at Steffen havde vikar på til en prøvedag, og at vi havde fri i efterårsferien! Steffen gjorde Kina usikker og kom hjem med en fantastisk rød koncertjakke.

Lørdag d. 3. november var der stemmetræningsdag på Kildebakkeskolen. Vi havde Ursula Bambuch som lærer. Det var en god oplevelse, synes jeg og minder om, at hun er villig til at give timer til enkeltpersoner eller små grupper, der godt kunne tænke sig lidt mere teknik.

Bagefter var der spisning à la sangeralforsamling, vi havde selv taget mad med. Det fungerede godt og var en lettelse især for Anzi, der så ikke skulle bruge meget tid på arrangementet. Men vi vil da gerne høre, om det er måden at gøre det på.

Vores første koncert var så jubilæumskoncerten for Klemens kirke. Jeg vil sige, at det gik ok, men helt tilfredse var vist de færreste af os. Næste koncert i Åkirke lå 14 dage senere, og det var en herlig oplevelse, det gik rigtig flot, gjorde det, og vi var glade og havde en hyggelig juleafslutning i kontakthuset.
Inden koncerten i Å kirke havde vi lige haft tid til at øve lidt ekstra på salmerne, da vi sang til de 9 læsninger i Nylars Kirke som sædvanligt. Og som sædvanligt har de betænkt os med den pæn sum for vores ulejlighed. Nylars Menighedsråd er os virkelig venligt stemt.

Det nye og næsten ubrugte år startede med Hellig3kongers syngning i Sct Nicolaj sammen med BMK. Jeg har fået fortalt, at det gik godt. Selv var jeg lagt vandret med diverse dårligdomme og uden stemme, så jeg blev snydt for oplevelsen.

Det sidste, der skal nævnes, er, at vi allerede igen har haft stemmeøvningsweek-end d. 19. og 20.1, atter med den hårdtarbejdende Steffen til at tæske det hele ind i os, det er vi virkelig taknemmelige og glade for.

Alt i alt synes jeg, og det håber jeg selvfølgelig, at I alle er enige med mig i, at det har været en dejlig sæson. Skønt er det også, at vi ikke ligger på den lade side, TV2 venter med spændende udfordringer, og programmet til årets rejse skal på plads. Og her er det så, at vi kommer tilbage til den rare dame fra Chr Ø koncerten. For faktisk endte vi i repertoireudvalget med at enes om, at selvfølgelig var det lige det vi skulle, op og synge på et gammelt el-værk. En del af koret er jo allerede trænet i den disciplin. Der er god gang i planlægningen, og det skal nok blive en dejlig tur - men det hører jo egentlig næste beretning til.

Jeg vil slutte med at sige tak til alle, der bar og fulgte. Tak til Steffen for en kæmpestor og engageret indsats, tak til repertoireudvalget for en altid enthusiastisk holdning til de opgaver, der skal løses. Tak til hele koret for hjælpsomhed med alle opgaver, et dejligt godt humør - og en positiv holdning til arbejdet.

Vi har et lille motto, der siger, at det er for sjov, vi har koret, men det skal være godt, før det bli´r sjovt - og det kræver alvor. Det synes jeg, at alle lever godt op til.

Hvis I kender nogle sangere, der synes om os og som os, så må I godt invitere dem ind til en prøvesyngning. Vi kan sagtens være lidt flere, måske især tenorer!

7.feb.08