Beretning for 2009-10

Siden sangeralforsamlingen den 9. februar 2009 er det gået slag i slag.

Foråret stod i samarbejdets tegn. Det var sjovt, men også overvældende pludselig at blive slået sammen med et nyt kor - Det rytmiske selskab, og pø om pø også med Swingborn. Men jeg synes, at det gik fint, og det hele kulminerede med vores koncerter med Duke Ellingtons Sacred Concerts. Det blev både en musikalsk og publikumsmæssig succes.

Påskedag sang vi i Nylars Kirke og brugte også der lidt af Duke Ellington, det var nye toner.

I Kristi Himmelfartsferien var der Korfestival. Vi deltog for 2. gang, og der var pæn opbakning fra koret.

Der var sat plads af til en kortur d. 30.5. men den blev til nogles lettelse og til andres sorg droppet på grund af det hektiske forår, vi allerede havde været igennem. Til gengæld lagde Stuart hus til en rigtig hyggelig Sct. Hans aften. Det var koldt og blæsende, men vi hyggede os gevaldigt og sang ved Bølshavnboernes bål, samt hjemme i Stuarts stue.
Vi har tilbuddet om, at dette arrangement kan gentages, og tak til Stuart for det.

Efterårssæsonen startede mandag d. 24.8. og allerede week-enden d. 5-6. sep. var der stemmeøvning.

Lørdag d. 19.9 var der promovering af Stig Fogh Andersen, med diverse celebrities fra den musikalske verden - man må sige, at vi er i godt selskab.

24.-25. okt. var der atter stemmeøvning.

Vi havde så som vanligt 2 juleoncerter hhv d. 7. og d. 14.12 i Østermarie og Aa kirke, og d. 13.12 kunne vi igen komme i julestemning ved at deltage på traditionel vis i de 9 læsninger i Nylars Kirke.
Østermarie var relativt tyndt besat, men Aa Kirke en del bedre besøgt, faktisk var der ret mange i år. Vi havde et dejligt orkester med. De unge talentelever, der er her lige nu, er virkelig talentfulde, og de trækker nok også en del.

2010 startede med Hellig 3 Kongers fejring Vi var alene på skansen, da BMK af en eller anden grund havde valgt at stå over i år.

Meningen var så, at hele foråret skulle helliges arbejdet med den store påskekoncert, men så kom jordskælvet i Haiti og det deraf følgende behov for finansiel hjælp.
Det var en flot koncert, der blev stablet på benene af de forskellige kor og orkestergrupper, med Kevin og Steffen som de musikalske ledere. Desværre druknede den oprindelige koncert dato i en vild snestorm, så koncerten blev udskudt til februar, og gassen var gået lidt af indsamlingsballonen. Men der kom da ca 8.000 kr ind, og jeg tror, at alle de medvirkende og alle tilhørerne, havde en god oplevelse, og 8.000 kr er da også en slag penge - men lidt ærgerligt var det nu.

Den 27.2 havde vi en forrygende kordag med Søren K. Hansen, som skulle virke som inspirator for Steffen i hans dirigentarbejde, men som blev en mindst ligeså stor inspirator for os andre, det var et scoop, som gerne må gentages.

Ja, så var det påske, fyldt op med prøver og de 2 store koncerter.
Det var et kæmpe arrangement, der gik godt, fordi alle arbejdede med på projektet, og gav hver sin hånd med, samt pustede positive vibrationer ind over det hele.

Der er stor ros og tak til alle, men selvfølgelig især til Steffen for en super sæson, med et super resultat.

14.4.2010
Kirsten Mortensen
Formand