Beretning for 2011-12

Beretning om NylarsKorets aktiviteter fra april 2011 til marts 2012

Atter har det været et spændende og dejligt år for koret. Vi har lavet alt det vi plejer at lave og samtidig har der været nye tiltag, men lad os tage det fra en ende af.

Søndag d. 3.4. havde vi kor instruktion ved Jon Hollesen. Han var effektiv og inspirerende, som vi har oplevet ham før, den fik ikke for lidt med Viking-ånden, pizzaer (jeg har aldrig forstået, det er en sopranting), Gud bevare Danmark og lyserøde sokker. Det lyder sært, men vi bliver bedre af det.

Påskedag d. 24.4. sang vi i Nylars Kirke. Det er altid hyggeligt, og menighedsrådet er generøse og betaler os hvert år, oven i købet pristalsreguleret, i år var det vist 1.800 kr.

Søndag d. 15.5 sang vi til Promenadekoncert i Musikhuzet, arrangeret af Jens Rehfeld til fordel for Erindringscentret, - tror jeg nok det var.

29. og 30.5. blev forårskoncerterne afholdt hhv i InHouse og i Aa Kirke.
Det var de spanske sange, som vi havde kæmpet med, Michael Bojesens kærlighedssonetter, Rued Langgaards Rosengårdsviser med mere. Vi havde nogle gode musikere med, Ebbe Torgersen, Kristian Buhl-Mortensen og Allan Werenberg Larsen, dem vil vi da gerne bruge en anden gang.

Med koncerterne helt på plads var vi ved godt mod, da vi drog til Prag. Det blev en herlig tur hen over Pinsen. Vi havde 2 kirkekoncerter + en open air koncert på det store centrale Torv, det var noget af en oplevelse at synge under de omstændigheder, selv om der ikke var noget kæmpe stort publikum. Der blev også tid til sightseeing, øldrikning og almindelig hygge og glade stunder.

Søndag d. 3.7 var en travl dag. Først var vi i Nylars og synge for Ruth van Gilse, ved menighedsrådets afskedsfrokost for hende. Derefter drog vi til Østermarie, spiste vore medbragte klemmer i kulde og regn og var så parate til at synge til promoveringen af Niels Jørgen Riis i Østermarie Kirke. Vi endte med at få rigtig megen tid, der skulle trækkes på en rimeligt underholdende måde, da hovedpersonen var blæst inde på Samsø og først kom fejende ind i kirken ca 1 time forsinket, men ikke mindre velkommen af den grund.

Så havde vi sommerferie indtil d. 29.8. - troede vi - men ferien blev lige afbrudt af et engagement til venstres sommermøde på Griffen d. 12.8. Det var en pudsig oplevelse og et håbløst sted at synge, men det gik da, de klappede pænt, Lars Løkke stillede op til fotografering med koret (er der nogensinde nogen, der har set det billede?) og vi fik vores standardhonorar på 3.000 kr for det.

Efterårssæsonen startede som allerede nævnt d. 29.8. Vi har haft en stemmeøvningsweek-end i sep. og en lang øvedag på Kildebakkeskolen d. 5.11. samt alle de almindelige øvegange, men der har ikke været flere engagementer.

Vi havde besluttet at neddrosle julekoncerterne for ikke at falde over alle de andre, og havde i stedet et par rigtig hyggelige optrædender d. 17.12 på Bornholms Museum, efterfulgt af lidt spisning på Musikskolen, og d. 18.12. på Kunstmuseet, hvor der faktisk var rigtig mange mennesker, og hvor vi fik megen ros (det gjorde vi iøvrigt også på Bornholms Museum)

D. 5.1. 2012 nærmere betegnet Hellig3kongers aften medvirkede vi i Sct Nicolai Kirke sammen med BMK og lidt alene, og sammen med hele kirken ved afsyngningen af den alenlange udgave af Dejlig er den himmel blå.

I uge 2 var der atter gang i stemmeindøvnings dagene, så det er vores egen skyld, hvis der er noget, vi ikke kan endnu. Steffen har gjort sit.

Koncerterne d. 3. og 4.3 i hhv Skt Nicolai Kirke og Aa Kirke

Begge koncerter var pænt besøgt, så der er noget, der tyder på, at det er en god idé at gå lidt på tværs af de gængse koncertperioder. Tidspunktet kl. 16.30 syntes også at være velvalgt, men det kan vi komme tilbage til. Musikalsk gik det rigtig godt, og vi var alle rimeligt høje, da vi fejrede afslutningen af den 1. koncert med et lille glas og lidt mundgodt på Musikskolen.

Kirsten Mortensen
Formand